Negotiation & Mediation

Organisaties kunnen bij mij terecht voor:

  • (Eenzijdig) onderhandelingsadvies
  • Onderhandelingen voeren of het faciliteren van onderhandelingen
  • Conflictonderhandeling en bemiddeling 


Een bestelbon die slechts een paar regeltjes tekst bevat, verwijzende naar een uitgebreid lastenboek. Maar niemand die het aandurft of de tijd heeft om dit na te kijken. Tot er zich een discussie of schadegeval voordoet en de boetes of aansprakelijkheden enorm blijken...

Een project waarbij meerdere aannemers en onderaannemers betrokken zijn maar niemand die weet hoe de verhoudingen zitten, tot er iets misloopt.

De wettelijk verplichte bepalingen die vanuit de wetgevingen private veiligheid worden opgelegd, maar die ontbreken in de contracten, op straffe van administratieve sancties...

Laat dit op tijd in orde zetten! 

Contracten hebben voor mij geen geheimen. Als juriste en consultant onderhandelde ik op hoog niveau miljoenencontracten. Ik zag ze allemaal de revue passeren: super gedetailleerde contracten van honderden bladzijden waar niemand zijn weg nog in vindt, tot eenvoudige contracten die juist wat meer details nodig hebben. De beste resultaten voor een onderhandeling worden bereikt door een nauwe samenspraak tussen de technisch experten, de commerciële mensen en de juridische expert. En bij voorkeur zit er in dat team ook nog een expert in onderhandelingstechnieken.

Niet alleen vooraf is het nuttig om een expert in te roepen, ook wanneer het is misgelopen is het raadzaam om de problemen tussen partijen nog minnelijk op te lossen. In de dossiers waar ik als jurist tussenkwam gebeurde zeer zelden escalatie naar advocaten en het gerecht. Organisaties wensen niet de kosten te maken, het tijdverlies op te lopen of de reputatieschade te riskeren van langdurige procedures. Een minnelijke oplossing die resulteert in een dading (dit is een overeenkomst die het geschil regelt) heeft de absolute voorkeur. 

Ik bekwaamde mij in de psychologie van het communiceren, onderhandelen en faciliteren van gesprekken, en ben tot op vandaag erkend bemiddelaar (erkend door de Belgische Federale Bemiddelingscommissie). Hierdoor kan je erop vertrouwen dat de juridische grenzen worden bewaakt van het voorwerp van gesprek, en dat tegelijk wordt gebouwd aan de beste win-win -situaties.Heeft de organisatie waar jij verantwoordelijkheid draagt voor security nood aan dat tikkeltje meer? Ben je op zoek naar een 360° - diepgaande juridische beveiligingslaag en zijn onderhandeltips of sluitende contracten alleen niet voldoende? Misschien is een gecombineerde formule in het gepersonaliseerde traject iets voor jouw organisatie?  


Negotiation & Mediation

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x