Over Inge


PERSOONLIJK

Ik werkte meer dan 17 jaar als jurist en consultant in diverse kleine en grote ondernemingen actief in aanneming, beveiliging en algemene security. De laatste jaren spitsen mijn activiteiten zich het meeste toe op audit, consultancy en kennisoverdracht bij klanten actief in hoogrisicosectoren.

Ik ben een Master in de Rechten (2006 - KULeuven) en behaalde diverse bijkomende diploma's en certificaten zoals een certificaat Data Protection Officer, certificaat van SELOR als lesgever voor de bewaking en professioneel erkend bemiddelaar. Tevens school ik mij voortdurend bij in mijn juridische specialisaties en pedagogische vaardigheden. Ik heb ervaring met kwaliteitsmanagementsystemen, compliance en legal project management. Ik onderhandelde op hoog niveau heel complexe contracten en bemiddelde in conflictsituaties.

Tot slot geef ik bijna wekelijks les over security wetgeving aan de meest uiteenlopende beroepsgroepen, gaande van techniekers over commerciële medewerkers tot CEO's, en treed ik met plezier op als spreker op studiedagen en seminaries.Tijdens mijn carrière ontdekte ik dat de juridische aspecten van securityprojecten vaak zeer onderbelicht worden. Projecten worden aangevat zonder een degelijke juridische risicoanalyse. Nochtans zijn de wetgevingen streng en bevatten zij zware sancties in geval van niet - naleving. Daarnaast worden contracten ook regelmatig als een 'bijproduct' beschouwd zonder zorgvuldige lezing en onderhandeling. De securityprofessionals waarmee ik samenwerk hebben een andere achtergrond en de 'kleine lettertjes' schrikken hen af. 

Maar onbekend is onbemind!

Mijn missie is juist deze complexe materie helder uit te leggen. Of ik dat nu doe tijdens een opleiding, een compliance traject of het verlenen van een advies. Niets dat zoveel voldoening geeft als het zien van de 'Aha!' in de ogen van mijn gesprekspartner. Wie na een samenwerking met mij de basisprincipes onder de knie heeft, heeft een jarenlange rugzak aan kennis om uit te putten bij het uitwerken van nieuwe securitystrategieën.

Mijn expertisedomeinen zijn:

  • Wetgeving private en bijzondere veiligheid, alarmsystemen, camerawetgeving, GDPR, biometrie, port security (ISPS), airport security, NIS (cybersecurity), kritieke infrastructuren, contractenrecht
  • Kwaliteitssystemen
  • Conflict, communicatie, bemiddeling en onderhandeling
  • Pedagogische vaardigheden

Meer weten over mijn CV?Over Inge

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x