Personeel vinden als installatiebedrijf

Personeel vinden als installatiebedrijf

De Vlaamse Confederatie Bouw lanceert een imagocampagne om het aantal arbeidskrachten in de bouw te verhogen.

Ik sprak de voorbije weken meerdere zaakvoerders van bedrijven in de beveiligingstechnieken. Onder hen zijn er die van de huidige crisis een deugd maken: zij geven aan mensen die uit de hard getroffen sectoren komen een kans. Medewerkers uit de evenementensector, die een technische achtergrond hebben, mogen bijvoorbeeld komen testen of een carrièreswitch iets voor hen is.

Moest je als zaakvoerder van een vergunde onderneming voor alarm- en / of camerasystemen deze strategie overwegen, let dan natuurlijk op wanneer je je kandidaat echt laat werken aan de installaties. Werkt je kandidaat onder het freelance statuut, wat neerkomt op onderaanneming, dan zal deze zelf zijn vergunning moeten hebben zoals voorzien onder de wet private en bijzondere veiligheid. Neem je de kandidaat in dienst als werknemer, dan moet deze voldoen aan de persoonsvoorwaarden van deze wetgeving en uiteraard de wettelijk verplichte opleiding(en) volgen.  

In deze tijden kunnen we met wat creatief denken elkaar vooruit helpen, maar verlies de wettelijke aspecten niet uit het oog.

Vragen? Stel ze via het contactformulier!

Update: 22/09/2020

Personeel vinden als installatiebedrijf

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x