Personeel vinden als installatiebedrijf

De Vlaamse Confederatie Bouw lanceert een imagocampagne om het aantal arbeidskrachten in de bouw te verhogen.

Ik sprak de voorbije weken meerdere zaakvoerders van bedrijven in de beveiligingstechnieken. Onder hen zijn er die van de huidige crisis een deugd maken: zij geven aan mensen die uit de hard getroffen sectoren komen een kans. Medewerkers uit de evenementensector, die een technische achtergrond hebben, mogen bijvoorbeeld komen testen of een carrièreswitch iets voor hen is.

Moest je als zaakvoerder van een vergunde onderneming voor alarm- en / of camerasystemen deze strategie overwegen, let dan natuurlijk op wanneer je je kandidaat echt laat werken aan de installaties. Werkt je kandidaat onder het freelance statuut, wat neerkomt op onderaanneming, dan zal deze zelf zijn vergunning moeten hebben zoals voorzien onder de wet private en bijzondere veiligheid. Neem je de kandidaat in dienst als werknemer, dan moet deze voldoen aan de persoonsvoorwaarden van deze wetgeving en uiteraard de wettelijk verplichte opleiding(en) volgen.  

In deze tijden kunnen we met wat creatief denken elkaar vooruit helpen, maar verlies de wettelijke aspecten niet uit het oog.

Vragen? Stel ze via het contactformulier!

Update: 22/09/2020

Personeel vinden als installatiebedrijf

Waarom ik pleit voor conscious contracting

Traditionele contractsluiting kan valkuilen hebben van tijd - en energieverlies. Vanuit deze ervaringen ben ik een fervent voorstander geworden van conscious contracting: een benadering die juist zorgt voor tijds - en energiewinst en een duurzame samenwerking creëert.

Lees meer

Security compliance in hoogrisico-omgevingen

Voor organisaties die opereren in hoogrisico-omgevingen of die beschikken over kritieke infrastructuren, is het van essentieel belang om compliant te zijn met de relevante securitywetgeving. Maar wat betekent compliance precies en waarom is het zo belangrijk?

Lees meer

Wat kan en mag een bewakingsagent doen?

Dit artikel belicht de rol en bevoegdheden van bewakingsagenten, gereguleerd door de Wet private en bijzondere veiligheid, en benadrukt hun preventieve taken, beperkingen en verantwoordelijkheden

Lees meer

Essentiële elementen in beveiligingscontracten

Als verantwoordelijke voor de aankoop van beveiligingssystemen zoals CCTV (camera), toegangscontrole en alarmsystemen, is het cruciaal om de beveiligingscontracten juist te onderhandelen. In dit artikel deel ik waardevolle tips en essentiële elementen om op te letten bij de onderhandeling.

Lees meer

Biometrie: er komt meer licht in de duisternis

Er is steeds meer interesse in toepassingen met biometrie om gebouwen en goederen te beveiligen. Wat zijn de wettelijke voorwaarden? De Gegevensbeschermingsautoriteit komt met een eerste aanzet van antwoord.

Lees meer

Tijdelijke (COVID-19) verhoogde investeringsaftrek voor beveiliging

De overheid kent in 2020 een tijdelijk fiscaal voordeel toe van 25% (tegenover 20,5%) aan eenmanszaken, kleine vennootschappen en vrije beroepers voor bepaalde investeringen in beveiliging van beroepslokalen of bedrijfsvoertuigen.

Lees meer

Nog 7 vragen en misverstanden over de camerawet

Camera's spreken tot de verbeelding. Naar aanleiding van mijn eerder artikel (14 augustus 2020) kreeg ik heel wat vragen: Wat met een smart deurbel? Of met een werfmast? Mag ik camera's inzetten met gezichtsherkenning? Mag ik een drone gebruiken? In deze blog een aanzet tot antwoorden!

Lees meer

Misverstanden over de camerawet

Er bestaan heel wat misverstanden over onze Belgische camerawet. Zowel bij installateurs van CCTV - systemen zelf als bij hun klanten. Hoe zit het met opnames? En met het pictogram? Mag je de straat filmen? Enkele antwoorden!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x